• nb
  • en
  • de

Velvære

 

Qigong

Ein god start på dagen!

mindfulness

Vår medarbeider Kristine Rismane vil i sommar tilby våre gjestar å starte dagen med å stimulere energibanene i kroppen og bidra til indre balanse i kropp og sinn! Øvelsane skal utøvast i strandkanten med mektig natur som kulisser, eller innendørs når veret tilseier det.

 

 

 

 

meditasjon ved brenndalsbreenQi Gong (tradisjonell kinesisk: 氣功;

forenklet kinesisk: 气功; pinyin: qìgōng) er puste- og bevegelsesteknikker som først ble utviklet i Kina. Teknikkene har vært utøvet i flere tusen år. Qi er det kinesiske ordet for livskraft eller livsenergi. Gong kan oversettes med å praktisere eller arbeide med. Puste- og bevegelsesteknikkene er en del av tradisjonell kinesisk medisin (TCM). Den tradisjonelle forståelsen av Qi Gong er at bevegelsene skal styrke kroppens egne selvhelbredende egenskaper. Energibanene i kroppen skal bli stimulert slik at livsenergien (chi eller qi) kan strømme mer fritt. Dette skal igjen bidra til indre balanse og avspenning i kropp og sinn, og at indre organer og livsprosesser skal bli påvirket på en positiv måte. det som finnes av pålitelig forskning viser en rekke positive effekter, både mentalt og klinisk.  (tekst frå Wikipedia)

 

 Sauna

badstove1

I sanitæranlegget er det 2 sauna, ei for damer og ei for herrer.  Etter ein lang fjelltur eller ein regnfull og kald dag er det godt å ta ei avslappande stund i saunaen.  Eit tips er å ta ein liten springmarsj og ein kort dukkert i Lovatnet  når kroppen er godt oppvarma.  Sjå oppslag på campingen om kva tid saunaen er oppvarma. Kan også varmast opp utanom dei ordinære tidene på forespørsel.